Vrei să îți construiești o casă smart?

Atunci când auzim sintagma „casă smart” ne gândim la ceva complicat, costisitor și greu de implementat. Nu trebuie să fie așa. Până la urmă cu toții avem internet, iar de aici lucrurile se simplifică.


Inteligența artificială ne însoțește astăzi aproape la tot pasul. Ok Google, Hi Alexa, Hello Siri, Hello Bixby sunt sintagme care vor părea în curând la fel de simple ca „Bună ziua”. O casă inteligentă este o casă în care diferite obiecte au inteligență artificială integrată și pot îndeplini anumite comenzi, pot funcționa conectate unele cu altele, în funcție de setările pe care le facem.

Sute de obiecte smart

Cu toții avem deja televizoare smart. În ultimii ani gama obiectelor smart s-a lărgit până la câteva sute. Acum avem încuietori de uși, prize, întrerupătoare, becuri, brelocuri, termostate, camere video, aspiratoare, frigidere, mașini de spălat, tot felul de senzori și accesorii smart care ne transforma deja casa într-un „smart home”.


E timpul ca altcineva să se ocupe de sarcinile repetitive

Automatizarea rulourilor, a jaluzelelor, a copertinei sau instalarea porții motorizate ne fac viața mai confortabilă. Acum poți să stingi luminile din casă extrem de simplu, printr-o comandă vocală.
Controlul inteligent a devenit atât de simplu, încât putem instala chiar noi aceste kituri. De cele mai multe ori e vorba despre o aplicație pe care trebuie să o descarci și să o conectezi la jaluzele, ferestre, sistem de încălzire ori climatizare sau la lumini. Comanda se poate face de la distanță atât prin aplicație, cât și prin intermediul unui asistent vocal.


Telefonul devine telecomanda casei tale

Cum ar fi ca printr-o atingere pe smartphone, să lansezi „scenariul de trezire” și să îi comanzi dispozitivului să-ți deschidă rulourile și să aprindă luminile?

Sau cum ar fi ca într-o zi caniculară tu să fii în oraș. Deschizi aplicația și, cu ajutorul ei, poți închide rulourile, ca să-ți păstrezi casa răcoroasă. Același lucru poți face și cu ferestrele Velux, dacă le-ai lăsat cumva deschise, iar ploaia de vară a schimbat planurile. Nu mai urci la mansardă, dacă ești ocupat la parter să pregătești cina.


Vrei să construiești o casă și te atrage ideea de „casă inteligentă”?

Atunci ar fi bine să planifici instalația inteligentă a locuinței cât mai devreme în procesul de construire, astfel încât să poată fi încorporată cât mai corect și mai eficient. Vei observa în curând că o „smart home” te va ajuta să faci și economii financiare.
Ce spui, te tentează? Avem locul perfect pentru tine, în Westfield!